Члены ПАСЕ не хотят возвращения России / ytimg.com

Про це він сказав у Страсбурзі, відповідаючи на запитання політиків у рамках осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Що стосується Росії, я сподіваюся, що в рамках наших ініціатив щодо забезпечення миру в рамках конфлікту в Україні ми вже у середньостроковій перспективі створимо умови для того, щоб російські делегати повернулися до роботи в Парламентській асамблеї, але ясно те, що насамперед Росія повинна внести свою лепту в це рішення", - заявив Штайнмаєр.

Читайте такожУ ПАРЄ оцінили можливість проведення виборів на Донбасі

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, делегація РФ перебуває під санкціями ПАРЄ, накладеними у квітні 2014 року через анексію Криму. За відповідною резолюцією, російських депутатів позбавили права голосу в ПАРЄ, а також права бути представленими в її керівних органах. Відтоді дію санкцій стосовно російської делегації кілька разів продовжували, а у відповідних резолюціях Асамблея закликала Кремль повернути Крим, припинити військову агресію на Донбасі і вивести російські війська з території України.

Водночас 10 жовтня президент ПАРЄ Педро Аграмунт, відкриваючи осінню сесію, заявив, що Асамблея повинна зробити все необхідне для повернення у пленарну залу представників Росії.