долари хабар / gp.gov.ua

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

"Вказана особа є номінальним власником фактично належної народному депутату компанії-нерезидента, котра володіє частками в статутному капіталі ТОВ «Карпатнадраінвест» та ТОВ «Надра Геоцентр», які є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування». Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вказані грошові кошти", - зазначається у повідомленні.

У НАБУ уточнили, що обшук було проведено в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем при реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» (так звана «справа Онищенка») 19 жовтня.

Відео дня

Нагадується, що Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Читайте такожУ ГПУ розраховують на прецедент для екстрадиції Онищенка

Повідомлення про підозру генеральний прокурор України підписав 27 липня ц.р. Згоду на притягнення до відповідальності, затримання та арешт Онищенка Верховна Рада надала 5 липня. Напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив Україну. 8 серпня його було оголошено в національний розшук.

Як повідомляв УНІАН, у червні НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування». Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є народний депутат Онищенко.