Голова Верховної Ради Криму, член Партії регіонів Анатолій ГРИЦЕНКО заявляє, що його однопартійці не мають ніякого відношення до ситуації навколо агрофірми "Крим", яку жителі ряду сіл Бахчисарайского району автономії звинувачують у земельному рейдерстві.

Таким чином кримський спікер відреагував на вислови лідера комуністів Криму, народного депутата Леоніда ГРАЧА, повідомляє прес-служба А.ГРИЦЕНКО.

"Я хочу заявити офіційно, що Партія регіонів ніякого відношення не має до того бардаку, який учинили свого часу керівники цього господарства", - процитувала А.ГРИЦЕНКА його прес-секретар Алла ГОРЕВА.

Відео дня

Голова ВР АРК заявив, що зараз кримська влада розбирається в ситуації, що склалася в Бахчисарайському районі. "Сьогодні працює спеціально створена компетентна комісія, до складу якої увійшли працівники прокуратури, міліції, податкової інспекції. І ми не сумніваємося в тому, що вже найближчим часом буде виявлено ряд порушень чинного на той момент земельного законодавства, допущених колишнім керівництвом господарства під час розпаювання", - зазначив А.ГРИЦЕНКО.

"Щойно запахло смаженим, на зібрання громадян відразу ж примчався Леонід Іванович ГРАЧ допомагати комуністу АВІДЗБІ розгрібати те, що той у 2000 році натворив своїми руками, коли керував цим господарством і займався розпаюванням земель", - додав кримський спікер.

Голова кримського парламенту повідомив, що президія ВР АРК уже звернулася до Верховного суду України з проханням прискорити процедуру розгляду позовних заяв і підтримати селян, які стали заручниками ситуації. "Ми підтримуємо вимоги селян - пайовиків цього господарства і не дамо шахраям забрати в них землю. Ми стоїмо на боці людей і не дозволимо їх утягувати в той політичний спектакль, який сьогодні намагаються розіграти окремі політичні "діячі". Не треба спекулювати на тих проблемах, які сьогодні є, і займатися політичним шахрайством", - сказав А.ГРИЦЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, у Бахчисарайському районі Криму вже кілька років існує конфлікт між жителями сіл Піщане, Віліне і Берегове та агрофірмою "Крим".

Селяни заявляють, що агрофірма хоче відібрати в них земельні паї, які вони одержали після розвалу колгоспу, а пізніше віддали в тимчасове користування агрофірмі. Судові тяжби між пайовиками і керівництвом агрофірми тривають уже кілька років.

За даними голови Бахчисарайської райдержадміністрації Ільмі УМЕРОВА, агрофірма хоче забрати землю більше 1,5 тисячі чоловік. В агрофірмі утримуються від коментарів.

30 вересня Л.ГРАЧ надіслав депутатські звернення на ім`я прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО і міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА з проханням узяти під особистий контроль скаргу селян з проханням захистити їх від рейдерських дій.

МВС доручило кримській міліції провести перевірку відомостей про можливі зловживання з боку керівництва агрофірми, йдеться у відповіді Ю.ЛУЦЕНКА на запит Л.ГРАЧА, повідомила прес-служба народного депутата.

Селяни прийняли рішення звернутися до Верховного суду.

Л.ГРАЧ також заявляв, що є дані про причетність до рейдерства деяких членів Партії регіонів.