Про закриття оголосила Оксана Сироїд / facebook.com/leshchenko

Заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд закрила засідання Верховної Ради, яке розпочалось о 10:00.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, це сталося після того, як до зали парламенту прийшли поліцейські, за участю яких напередодні стався інцидент та сутичка із народним депутатом.

Читайте такожВР сьогодні розгляне питання стосовно захисту прав внутрішньо переміщених осіб

Відео дня

Сироїд оголосила, що депутати з фракцій «БПП» і «Народний фронт», які просили оголосити перерву, хочуть виступити з трибуни.

До трибуни вийшов депутат від “Народного фронту” Юрій Береза в оточенні колег зі своєї фракції та фракції “БПП”.

Він зазначив, що напередодні у Краматорську народний депутат, «прикриваючись своїм мандатом, своїм посвідченням дозволив собі бити працівників поліції».

“Я не знаю, куди ми повинні далі падати і на яке дно. Ні один народний депутат не має права дозволити собі розпускати руки до тих, хто незахищений перед ним”, - сказав Береза.

Його слова викликали оплески у залі.

Депутат звернувся до Сироїд з проханням запросити до сесійної зали поліцейських, аби вони розповіли про події, які сталися напередодні, і як депутат поводиться з правоохоронцями.

“Я прошу пані головуючу допустити до зали і дати право на виступ бійцям Національної гвардії і представникам Національної поліції”, - сказав Береза і додав, що це вимога трьох фракцій.

Після цього у супроводі депутата від “Народного Фронту” Антона Геращенка до сесійної зали зайшли поліцейські і попрямували до трибуни парламенту.

Сироїд у відповідь на це відразу ж оголосила про закриття сьогоднішнього засідання парламенту.

Також Сироїд пішла з сесійної зали, а депутати продовжують залишатися на своїх робочих місцях, або ж біля трибуни, де так само досі стоять і поліцейські.

Як повідомляв УНІАН, народні депутати не могли пояснити, чому у Верховній Раді оголошено перерву, але не виключали, що це пов'язано з відсутністю на засіданні голови парламенту Андрія Парубія та першого віце-спікера Ірини Геращенко, а також невеликою кількістю присутніх у залі парламентаріїв.

Як передає кореспондент УНІАН, жоден депутат з фракцій «Блоку Петра Порошенка» та “Народного фронту”, які нібито просили оголосити перерву у засіданні ВР, не змогли пояснити її необхідність.