Європарламент, ілюстрація / REUTERS

Міністерство закордонних справ України вітає рішення Європарламенту та очікує на запровадження безвізового режиму для України влітку.

Зокрема, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму мікроблозі в Twitter зазначив: «Міцно тисну руку тим, хто "за" безвіз для України. Вони за спільне європейське майбутнє. "Ні" хай залишається на совісті тих, хто проти Європи».

У свою чергу речниця МЗС України Мар’яна Беца у Twitter висловила сподівання, що безвізовий режим з боку ЄС для громадян України запрацює влітку: «Важливе рішення Європарламенту. Дуже хочемо, щоб літо було вже безвізовим для громадян України», - заявила вона.

Відео дня

Читайте такожЖурналісти пояснили, як працюватиме "безвіз" для України (відео)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 квітня Європейський парламент підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим.

«За» проголосував 521 депутат ЄП, «проти» - 75, утримались 36.

Після голосування в Європарламенті рішення має бути підтверджене на засіданні Комітету постійних представників країн-членів Євросоюзу (COREPER) з подальшим затвердженням Радою ЄС. Далі текст законодавчого акту має бути підписаний президентом Європарламенту і представником головуючої у ЄС країни (Мальта) з подальшою публікацією в Офіційному журналі ЄС. Рішення набуде чинності через 20 днів після публікації.