Вадим Рабінович пропонує скасувати посаду президента

В Україні необхідно провести референдум і скасувати на ньому пост президента. Таку думку у коментарі програмі 20/22 на телеканалі NewsOne висловив народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович.

Читайте такожПорошенко полетів у Луганську область

«Україні ідеально підходить парламентська форма влади, посада президента, вважає наша партія, має бути скасована на референдумі. Ось Німеччина не має президента фактично, він номінальна фігура, країна має земельний устрій — та нічого, прекрасно живе, процвітає, досягає рекордного зростання ВВП в цьому році», — сказав парламентарій.

Відео дня

За його словами, в питанні виборів президента України «наступає на одні і ті ж граблі». «Приходить президент, стає при владі, ніби нормальний, а потім оточення вселяє йому роками, що він геніальний і безпомилковий, — і все. У парламенті все ж більш жива ситуація, більше руху: тут створюються коаліції, легше знайти противаги, більшість може швидко перетвориться на меншість і навпаки», – заявив парламентарій.

Він назвав правлячу коаліцію в парламенті незаконною. За словами Вадима Рабіновича, ці люди захопили владу і правлять без конституційної більшості. «Така влада може все що завгодно: може порушувати Конституцію, прибирати безкоштовне медичне обслуговування, продавати землю, називати Яценюка і Гройсмана кращими прем'єрами, а Супрун – кращим в. о. міністра. Така влада може безкарно грабувати країну», — підкреслив лідер партії «За життя».