Лідер партії «Єдиний центр» Ігор КРІЛЬ звинувачує прем’єр-міністра Юлію ТИМОШЕНКО у нівелюванні професійних якостей міністрів свого уряду.

Про це УНІАН повідомила прес-служба партії.

"Чи призначать міністра фінансів, чи ні - немає великого значення. Зважаючи на ситуацію в країні, можна сказати, що в Кабміні з команди БЮТ працює лише прес-служба, а решта - відбувають номер, отримуючи досить непогані міністерські зарплати та премії", - заявив І.КРІЛЬ, коментуючи пошук кандидатів на посаду міністра фінансів.

Відео дня

Політик зазначив, що "ТИМОШЕНКО звела посаду міністра до абсурду. Взяти, наприклад, міністра економіки Богдана ДАНИЛИШИНА. Він йшов до уряду як професіонал і багато експертів вважали його призначення основним зі здобутків урядової команди. А тепер його характеризують як одного з найбільш несамостійних міністрів, дії якого повністю залежать від бажань прем`єра. Бути політично залежним і діяти як професіонал - це несумісні речі", - вважає І.КРІЛЬ.

На думку лідера «Єдиного центру», непрофесійний і політично залежний уряд буде й надалі працювати в інтересах не країни, а Ю.ТИМОШЕНКО. "Можна назвати безліч імен спеціалістів найвищої категорії, які б були гідні зайняти місця міністра фінансів, економіки, соціальної політики та й, власне, прем`єр-міністра. Але якщо вони справжні спеціалісти - вони не підуть до уряду, який виконує функції виборчого штабу. Тому треба не займатися тасуванням урядової колоди, а замінити уряд політиків на уряд професіоналів. І чим швидше ми це зробимо, тим менше платникам податків доведеться утримувати за власний кошт бездіяльну урядову команду", - сказав І.КРІЛЬ.