Дебати сенат проведе 23 травня / фото ZN.UA

Сенат Нідерландів проведе дебати щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це в Twitter написав журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Крім того, Йозвяк написав, що 30 травня відбудеться голосування сенату за ратифікацію Угоди.

Читайте такожВ АП назвали дату, коли безвіз для України набуде чинності

Відео дня

"Голландський сенат проведе дебати щодо Угоди про асоціацію із Україною 23 травня і проголосує 30 травня", - написав Йозвяк.

Як повідомляв УНІАН раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошував, що Україна заслуговує на посилений варіант асоціації з Європейським Союзом.

Клімкін зауважив, що Україна вже має рішення про надання безвізового режиму з Європейським Союзом. Він також висловив сподівання, що найближчими днями буде остаточне рішення щодо ратифікації Угоди між Україною та ЄС з боку Нідерландів."

23 лютого нижня палата парламенту Нідерландів підтримала закон, внесений урядом країни, з пропозицією ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС. Документ має ратифікувати верхня палата (Сенат). На сьогоднішній день Нідерланди - єдина країна ЄС з 28 країн-членів, яка досі не ратифікувала документ. За результатами референдуму, що відбувся в квітні 2016 року, в якому взяли участь 32,28% виборців, понад 60% висловились проти угоди з Україною. Референдум мав рекомендаційний характер.