Так звані російські

Один з керівників луганських козаків, який на початку окупації Донбасу закликав президента РФ Володимира Путіна ввести війська в Україну, Леонід Рубан, виявився негласним співробітником відділу "Т" (департаменту захисту національної державності управління Служби безпеки України (СБУ) в Луганській області.

Про це розповів екс-глава управління Служби безпеки України (СБУ) в Луганській області Олександр Петрулевич, виступаючи як свідок у Старобільському райсуді Луганської області, де розглядається кримінальне провадження щодо екс-керівника парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, повідомляє "ГОРДОН".

Читайте такожМатіос назвав головну передумову введення російських військ до України

Відео дня

Петрулевич зазначив, що полковник УСБУ Охтирський відмовився порушувати матеріали щодо Леоніда Рубана.

"Я стабілізую ситуацію, і притягнення його до кримінальної відповідальності може негативно вплинути на питання національної безпеки в Луганській області, й зокрема всієї країни", – передав Петрулевич слова полковника.

Екс-голова Луганської СБУ зазначив, що при цьому Рубан звертався з відкритим листом до президента іншої держави із закликом введення військ на територію України".

Петрулевич розповів, що під час розмови на тему Рубана Охтирський попросився у відставку й згодом був звільнений.

Нагадаємо, Єфремова було затримано 30 липня 2016 року в аеропорту перед вильотом до Австрії й заарештовано на наступний день. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність й недоторканність України, створення терористичної організації "ЛНР", а також присвоєння, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.