Порошенко розповів про очікування від переговорів з Меттісом / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко очікує, що його заплановані переговори з міністром оборони США Джеймсом Меттісом 24 серпня в Києві матимуть надзвичайно важливе значення для укріплення обороноздатності України. Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час відкриття реконструйованого корпусу Кіровоградської обласної дитячої лікарні.

Читайте такожГлава Пентагону розповів про плани на візит в Україну на День Незалежності

«Наша співпраця з партнерами є надзвичайно ефективною. Ви знаєте, що цього року відбувся мій візит до США, зустріч з президентом США Дональдом Трампом, з міністром енергетики, з міністром торгівлі, державним секретарем, який після цього відвідав Україну», - заявив Порошенко.

Відео дня

Крім того президент відзначив символічність та надзвичайно важливе значення його зустрічі з в Пентагоні з міністром оборони США Джеймсом Меттісом в рамках робочої поїздки до Вашингтона.

«От, зараз для спільного святкування 26-ї річниці незалежності України до нас в Київ символічно прибудуть міністри оборони наших країн партнерів і в тому числі міністр оборони США. Джеймс Меттіс – великий друг України, впевнений, що ці переговори будуть мати надзвичайно важливе значення для укріплення обороноздатності нашої держави, бо в лиху годину пізнаються справжні друзі» - зауважив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, секретар Департаменту оборони Сполучених Штатів Америки (міністр оборони) Меттіс здійснить візит в Україну на День незалежності, 24 серпня. У Києві до нього також приєднається спеціальний представник США у справах України Курт Волкер.