Порошенко нагадав, що 200 тис. осіб пройшли через шість хвиль мобілізації / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко наголошує, що 130 тис. воїнів із бойовим досвідом зараховані до мобілізаційного резерву й у разі загострення ситуації на Донбасі готові швидко повернутися до строю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав під час виступу на військовому параді з нагоди 26-ї річниці незалежності України сьогодні в центрі Києва.

Читайте такожПорошенко: з початку російської агресії загинули понад 10 тис. українців

Відео дня

«200 тис. осіб пройшли через шість хвиль мобілізації. Вже близько 100 тис. зараз добровольцями пішли служити за контрактом. 130 тис. воїнів із бойовим досвідом зараховані до мобілізаційного резерву. У разі загострення ситуації, готові швидко повернутися до строю. Це армія, яку підтримує весь український народ. Це по-справжньому народна армія», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН раніше, президент Петро Порошенко заявляє, що Україна готова дати жорстку військову відсіч агресору в разі його спроб піти у наступ. 

«Я впевнений у нашій армії. Вона є в кращій формі, ніж будь-коли – це, до речі, оцінка європейських аналітичних центрів. Але попереду ще багато роботи із її зміцнення та модернізації, набуття нею повної сумісності зі стандартами НАТО», - заявив він.