За словами президента, ЗСУ за три роки наростили оперативні спроможності / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявляє, що лише пряма інтервенція російських військ з використанням сучасної техніки та озброєнь зупинила процес звільнення Донбасу у 2014 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав під час виступу у Верховній Раді із щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище країни.

«За три роки Збройні сили відновили боєздатність…, наростили оперативні спроможності та покращили технічну оснащеність. Вони виросли кількісно і якісно, і це той випадок, про який і кажуть «заново народитися», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожНемає ознак, аби Москва готова була відступити з Донбасу чи піти з Криму - Порошенко

Президент нагадав, що влітку 2014 року більшу частину Донбасу вдалося повернути під суверенітет України.

«Лише пряма інтервенція російських військ з використанням сучасної техніки та озброєнь зупинила процес звільнення і зірвала швидке завершення АТО, яке до того вторгнення виглядало цілком реальним», - підкреслив глава держави.

Як повідомляв УНІАН раніше, президент Петро Порошенко очікує на завершення успішних переговорів з західними партнерами про постачання оборонної зброї.

«Сподіваємося, успішно завершимо переговори з нашими західними партнерами про постачання нам оборонної зброї», - заявив він.