скриншот

Державна прикордонна служба України намагається активізувати діалог з російською стороною, щоб отримати вичерпну інформацію про затримання прикордонників, яких звинувачують у незаконному перетині кордону Російської Федерації. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар відомства Олег Слободян.

"Один з листів, який ми нещодавно отримали від росіян, свідчить про те, що вони ніби готові до діалогу, натякнули на дзеркальні заходи з нашого боку. Може, дійсно, будуть намагатися ініціювати обмін наших військовослужбовців на двох російських прикордонників, яких ми затримали на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом кілька місяців тому", - сказав він.

На думку Слободяна, повернути українських прикордонників на Батьківщину буде непросто, на це піде деякий час.

Відео дня

Читайте такожРосійські силовики показали викрадених українських прикордонників під час допиту (відео)

Як повідомляв УНІАН, у Держприкордонслужбі України заявили про зникнення 3 жовтня двох військовослужбовців під час моніторингу кордону у Сумській області. Прокуратура Сумської області розпочала кримінальне провадження за фактом зникнення прикордонників.

Водночас у російських ЗМІ оприлюднили інформацію про нібито затримання представниками прикордонного управління ФСБ РФ двох порушників, які назвалися прикордонниками Сумського загону.

ФСБ РФ звинуватила українських прикордонників у незаконному перетині кордону. "Затриманим 3 жовтня за порушення кордону військовослужбовцям Державної прикордонної служби України в рамках раніше порушеної за статтею "Незаконне перетинання державного кордону РФ" справи пред'явлено звинувачення», - йдеться в повідомленні прес-служби ФСБ.