Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН виступає за чітке визначення напрямків використання коштів другого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив в інтерв’ю журналістам.

Голова ВР зауважив, що виділення другого траншу викличе певне загострення у владному середовищі, оскільки «як тільки у нас з’являються кошти, одразу багато бажаючих їх ділити».

Відео дня

За словами В.ЛИТВИНА, частина коштів піде на покриття дефіциту державного бюджету, а друга частина - на погашення боргів.

«Тому нам потрібно дуже добре думати, як не збільшити державний борг країни і як знайти внутрішні резерви. Рецепт тільки один – потрібно дати дуже сильно по руках, щоб менше крали», - сказав В.ЛИТВИН.

За словами В.ЛИТВИНА, якщо й надалі це буде продовжуватись, як сьогодні, «вся влада перетвориться в організоване злочинне угруповання, яке буде займатися тільки тим, що буде тащити з держави».

Довідка УНІАН. Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсягу 16,43 млрд. доларів для зміцнення довіри у фінансовому секторі та допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.

Кошти кредиту планувалось надавати щоквартальними траншами після перегляду і коригування програми співпраці.

У листопаді 2008 року Україна одержала перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. доларів.

МВФ за підсумками першого перегляду програми співпраці з Україною наприкінці квітня цього року ухвалив рішення збільшити другий транш з 1,25 млрд. SDR до 1,9 SDR (2,8 млрд. дол.), причому погодився на те, щоб половина суми пішла на покриття дефіциту Держбюджету України.

8 травня фонд схвалив виділення Україні 2,8 млрд. дол. другого траншу кредиту "stand by".