Браслет Насіров носитиме до 14 грудня / УНІАН

Суд продовжив відстороненому главі ДФС України Роману Насірову процесуальні обов’язки до 14 грудня і дозволив виїжджати у Київську область. Таке рішення ухвалила 19 жовтня слідчий суддя Людмила Кізюн. Про це повідомляють “Наші гроші”.

Суд дозволив Насірову переміщатися по Києву та Київській області, де у Козині у нього є будинок. Раніше відсторонений чиновник не міг виїжджати за межі столиці.

Читайте такожВідсторонений голова ДФС Насіров хоче повернутися на роботу

Відео дня

Суд залишив для Насірова обов’язок носити електронний браслет. Браслет можна тимчасово знімати, якщо того потребують медичні процедури. Як відомо, раніше Насіров просив детективів НАБУ надати йому можливість виїхати в США для проходження лікування, однак отримав відмову.

Решту обов’язків суд залишив без змін, а саме: здати паспорти та інші документи, що дають право виїзду закордон; прибувати до детектива, прокурора, суду за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні.

Сьогоднішнє засідання у Солом’янському райсуді розпочалося із запізненням на дві години, і тривало майже десять годин.

Як повідомляв УНІАН, 2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України вручили Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що Насіров впродовж ‎2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань трьом ТОВ. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме - за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило державі збитки у розмірі близько 2 млрд грн.

Читайте такожНАБУ не уповноважене клопотати про позбавлення Насірова громадянства України – Ситник

Солом'янський райсуд 8 березня обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави у 100 млн грн, хоча САП просила встановити грошову заставу у розмірі 2 млрд грн. 16 березня Насірова після внесення застави було звільнено з-під варти.

27 квітня суд продовжив запобіжний захід йому ще на два місяці - до 26 червня.

Насіров двічі звертався до НАБУ з проханням надати дозвіл на виїзд за межі України, однак йому відмовляли.

26 червня Солом'янський суд Києва продовжив Насірову запобіжний захід ще на два місяці.