Президент вважає ціллю мітингувальників дестабілізацію в Україні / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко вважає, що головні організатори мітингу під Верховною Радою планували дестабілізувати ситуацію в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час зустрічі з прикордонниками у Київській області.

Він нагадав, що цього тижня в центрі Києва зібрався мітинг. «Ми побачили, що формальні вимоги його учасників цілком збігаються з ініціативами президента і в частині антикорупційного судочинства, і в частині депутатської недоторканності», - зауважив Порошенко.

Відео дня

«Після вчорашнього результативного голосування в парламенті, коли пропозиції президента підтримала більшість політичних сил, депутатів, то громадські організації та політичні сили зробили заяву, що вони завершують свою участь в акції», - констатував президент.

«Я хочу звернути вашу увагу, що головні організатори показали, що формальні вимоги були лише димовою завісою. Реальний план їхніх дій – це дестабілізація ситуації в Україні», - переконаний Порошенко.

Читайте такожЗустріч Порошенка з нардепами в АП зірвалася (відео)

За його словами, напередодні мітингу під ВР правоохоронці зірвали спроби придбати зброю учасниками акції протесту. «Для чого їм зброя на площі? Щоб повторити події 31 серпня (2015 року), коли четверо героїв-нацгвардійців віддали своє життя, коли була підірвана граната біля стін Верховної Ради», - вважає президент.

«Також СБУ, Нацполіцією були знайдені схованки, склади як заготовленої зброї, так і вибухівки. Вони постійно провокували правоохоронців, бо їм потрібні були не реформи, не зміни, їм потрібна була кров», - наголосив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, біля Верховної Ради України 17 жовтня розпочалася акція, учасники якої вимагають скасувати депутатську недоторканність, створити Антикорупційний суд і змінити виборче законодавство. Активісти розбили там наметове містечко.

17 жовтня у Києві співробітники Служби безпеки України і Національної поліції України виявили схрон зі зброєю, вибухівкою та боєприпасами. У СБУ заявили, що вилучені предмети могли бути використані під час акції біля Верховної Ради, а також для дестабілізації ситуації в державі та провокування сутичок, які могли мати негативні наслідки.