Клімкін заявив, що жодних прямих загроз безвізу немає/ фото УНІАН

За півроку дії безвізу 61 українця не пустили на територію країн Шенгенської угоди: вони мали або проблеми з документами, або кримінальне минуле на території країн Євросоюзу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін у ефірі "Сніданку з 1+1", передає ТСН.

За його словами, загалом вже близько 400 тисяч українців скористалися безвізом.

Відео дня

"Няких прямих загроз для цього (безвізу - Ред) нема. Ніхто безвіз завтра-післязавтра в українців не відбере. Але те, що обіцяли (європейським партнерам - Ред.) - потрібно виконувати. Я пам'ятаю, як ми робили безвізовий план. І створення антикорупційних органів було частиною цього плану. Але якщо ми виконали цей план, значить, воно функціонує", - зауважив міністр.

Читайте такожКорупція у ДМС може загрожувати безвізовому режиму - посол

Він наголосив, що є питання до завершення всієї антикорупційної системи, зокрема, до створення Антикорупційного суду.

"Зараз вона недовершена", - констатував Клімкін.

Міністр зауважив, що реакція представників ЄС на проблему з антикорупційними органами в Україні є "дзвіночком", але "для безвізу насьогодні загроз немає". 

Нагадаємо, раніше в Брюсселі заявили, що дії ГПУ зі зриву спецоперації НАБУ підривають віру суспільства в ефективну боротьбу з корупцією. В ЄС наголосили, що українська влада має активізувати зусилля і забезпечити незалежність та ефективність антикорупційних інститутів. Як відомо, це було однією з умов введеня безвізового режиму.