Ілюстрація / REUTERS

Рішення президента Трампа є гарним першим кроком, який надасть народу України можливості себе захистити. Про це заявив голова Гельсінської комісії США (Комісії з безпеки і співробітництва в Європі), сенатор Роджер Вікер, передає Голос Америки.

Читайте такожМаккейн закликав Трампа схвалити ще й продаж протитанкової зброї Україні Він наголосив: "найкращий спосіб зупинити російську агресію – це відлякати її". В своїй заяві Вікер висловив сподівання, що не забариться і схвалення на постачання "протититанкової зброї та іншого важкого озброєння".

Інший високопосадовець Сенатського комітету з питань збройних сил Джим Інгофф також привітав рішення Трампа. "Росія продовжує ескалацію своєї небезпечної та незаконної агресії в Україні і прямі дії президента Трампа будуть вирішальними для того, щоб продемонструвати силу і надіслати сигнал підтримки нашим союзникам".

Відео дня

Підтримка дозволить Україні "захистити себе та свої демократичні цінності від подальшого вторгнення та анексій російськими силами", - відзначив Інгофф.

Генерал-майор Майкл Томпсон з Національної гвардії Оклагоми висловив сподівання, що "зміни в підході уряду США посилять їх безпеку та демократію протягом наступних років".

Він також відзначив, що "бойовий підрозділ 45-тої піхотної бригади Національної гвардії Оклагоми мав честь щойно завершити рік в Україні. Протягом цього часу вони надавали підтримку збройним силам України з навчання та професіоналізму", - зазначив Томпсон.