Ілюстрація / REUTERS

Політолог Володимир Фесенко вважає, що загроза суттєвого загострення ситуації на Донбасі є, і вона, на жаль, має стабільний характер. Президент Росії Володимир Путін "грається конфліктом на сході України у своїх відносинах із Заходом", розповів експерт на чаті у "Главреді".

Читайте такожПорошенко виступає за посилення санкцій проти РФ, аби посадити її за стіл переговорів

"Поки у нього залишається потреба та інтерес домовитися із західними керівниками, він не піде на масштабну війну. Відзначу ще один цікавий фактор: влітку в Росії має відбутися Чемпіонат світу з футболу", - додав співрозмовник.

Відео дня

За його словами, для лідера РФ це така ж важлива подія, як зимова Олімпіада в Сочі у 2014 році. "А ось що буде після нього - питання відкрите. Я нагадаю, анексія Криму відбулася після сочинської Олімпіади. Але знову-таки, все залежатиме від того, як далі будуть складатися відносини Путіна з Заходом", - підкреслив гість.

"Також можливо, що Путін буде чекати, чим завершаться вибори в Україні в 2019 році. І у мене немає сумнівів, що російська влада різними способами буде втручатися у наш виборчий процес", - заявив аналітик.

Як повідомляв УНІАН, раніше екс-президент України Леонід Кравчук заявив, що Путін може вдатися до більш масштабної атаки на Україну.