Ілюстрація REUTERS

Член "Батьківщини" і екс-голова кримського відділення БЮТ Андрій Сенченко стверджує, що екс-командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк давав команду снайперам стріляти по мітингувальниках на Майдані, якщо комусь із бійців буде завдано шкоди.

Про це він як свідок розповів на суді у справі про держзраду втікача Віктора Януковича, повідомляє Цензор.НЕТ.

Читайте такожУ суді по справі про держзраду Януковича встановлюють точну хронологію захоплення Криму (відео)

Відео дня

"У цей день мені зателефонував перший заступник Внутрішніх військ України Коноплянник. Ми з ним давно знайомі. Він мені зателефонував рано вранці, попросив підійти на перехрестя Садової та Грушевського. Ми з ним контактували, він запобіг багато чому. Я підійшов й ми піднялися у скверик. Близько 9-ої ранку з правого під'їзду Кабміну вийшла група, вервечкою, хлопців у чорній формі. У руках у них були довгі футляри. Він сказав, що Шуляк дав наказ снайперам виходити на Європейську площу. Ми спостерігали, як вони спускалися. Була команда - якщо хоч хтось похитнеться у шеренгах Внутрішніх військ, стріляти на ураження в мітингувальників", - розповів Сенченко.

Нагадаємо, сьогодні, 28 грудня, в Оболонському районному суді Києва проходить 26-е засідання по суті у справі про держзраду й пособництво у веденні війни втікача Віктора Януковича.