На Запоріжжі провели спецоперацію з викриття грабіжників - у підозрюваних знайшли вогнепальную зброю /  Скріншот - Facebook, Сергій Левченко

У Запорізькій області співробітники СБУ провели операцію з викриття організованого злочинного угруповання, причетного до скоєння низки розбійних нападів та пограбувань.

Як повідомляє у Facebook речник управління СБУ в Запорізькій області Сергій Левченко, за інформацією спецслужби, до угруповання входили особи, яких раніше судили за тяжкі й особливо тяжкі злочини.

Члени банди підозрюються у причетності до скоєння численних збройних нападів на приватні домоволодіння мешканців різних районів Запорізької області.

Відео дня

Читайте такожУ Запоріжжі затримали дезертира, який хотів вступити до російської армії (фото)«Під час понад двадцяти обшуків у місцевих жителів, підозрюваних у скоєні вказаних злочинів, правоохоронці виявили пістолет-кулемет «Скорпіон», п’ять гранат РГД-5 та Ф-1, майже п’ятсот набоїв різного калібру, незареєстровану автоматичну і мисливську зброю, холодну зброю та наркотики. Вилучена зброя та наркотичні засоби направлені для проведення відповідних експертиз», - вказав Левченко.

За його словами, наразі правоохоронці проводять слідчо-оперативні дії у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) КК України. Операція з викриття зловмисників проводиться СБУ спільно з прокуратурою та підрозділами Національної поліції.

Нагадаємо, у грудні минулого року СБУ провела в Запоріжжі понад 100 обшуків у місцевих чиновників. Як стало відомо УНІАН із власних джерел, запорізьких високопосадовців і їхніх помічників підозрюють у можливих зв'язках зі структурами, які фінансують бойовиків «ДНР», а також передачі закритої інформації на непідконтрольну Україні територію.