За словами Клімкіна, Росія на переговорах намагається виходити з якимись трюками / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн «нормандської четвірки» запланована на 16 лютого у Мюнхені.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на спільній прес-конференції в Києві з чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Анджеліно Альфано.

«Ми працюємо в рамках «нормандського формату». За нашою попередньою домовленістю, Зіґмар Ґабріель запропонував провести наступне міністерське засідання «нормандського формату» 16 (лютого) під час Мюнхенської конференції з безпеки», - зазначив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожКлімкін про переговори у "нормандському форматі": Росія намагається виходити з якимись трюками

«Під час цієї зустрічі, якщо, звичайно, Росія на неї погодиться, буду зосереджуватися саме на питаннях безпеки, звільнення наших заручників і політичних в'язнів, а також доведенню до Росії, що не існує жодної розумної альтернативи реальній миротворчій місії на території окупованого Донбасу», - наголосив глава МЗС.

Раніше повідомлялося, що колишній президент, представник України у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявляє, що розширити "нормандський формат" без згоди Російської Федерації неможливо.