Сьогодні мають обрати аудитора НАБУ / фото УНІАН

Сьогодні парламентський Комітет з питань запобігання і протидії корупції має розглянути питання про кандидата на посаду незалежного аудитора Національного антикорупційного бюро України.

По це заявив журналістам у парламенті член комітету, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Артюшенко.

«Останні півроку комітет, з певних причин, не міг працювати ефективно. Відтак, на порядку денному маємо низку невідкладних питань. На жаль, досі немає аудитора НАБУ для проведення перевірки за 2016 рік. Є сподівання, що аудит буде проведено і за 2017 рік, – буде проведено новий конкурс, розглянуті нові кандидатури. Сподіваюсь, сьогодні ми зможемо ухвалити необхідні рішення», – сказав журналістам Ігор Артюшенко.

Відео дня

Читайте такожПарубій розповів про дискусійні питання щодо законопроекту про Антикорупційний суд

За словами народного депутата, комітет має надати висновок щодо доброчесності кандидатів на посади членів Центральної виборчої комісії: «Питання призначення членів ЦВК – одне з найважливіших, оскільки, як відомо, результати виборів багато в чому залежать від якості підрахунку. Відтак, разом з громадськістю будемо перевіряти кандидатів на доброчесність. Оновлена на 100% Комісія має викликати довіру у суспільстві».