Порошенко закликав Австрію визнати Голодомор геноцидом / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко закликав австрійський парламент визнати Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу.

Як повідомили у прес-службі глави держави, в рамках робочого візиту до Австрії Порошенко провів зустріч із головою Національної ради Республіки Австрія Вольфгангом Соботкою.

Читайте такожВ Ізраїлі внесено законопроект про визнання Голодомору актом геноциду

Відео дня

«Порошенко закликав австрійський парламент визнати Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу», - йдеться у повідомленні.

Серед іншого президент висловив сподівання на швидке формування групи дружби з Україною у Національній раді Австрії. У свою чергу, Соботка відзначив реформи, які проводить українська влада.

Також Порошенко проінформував щодо ситуації на Донбасі внаслідок російської агресії. Він відзначив солідарність Австрії у підтримці українських зусиль із протидії російській агресії і подякував за допомогу у подоланні її гуманітарних наслідків. Співрозмовники погодилися із важливістю санкцій проти РФ, зауважили у прес-службі. Президент запросив голову Національної ради Австрії відвідати Україну.