Сьогодні Шепелєву обиратимуть запобіжний захід / umoloda.kiev.ua

Правоохоронці затримали колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, підозрюваного в організації умисного вбивства та скоєнні інших злочинів.

Цю інформацію в коментарі УНІАН підтвердила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Читайте такожЕкс-депутат Шепелєв дав згоду служити ФСБ РФ, його підозрюють у держзраді - Матіос (документи)

«Так, його вчора затримали», - сказала вона і додала, що подробиці затримання будуть оприлюднені згодом.

Також Сарган повідомила, що сьогодні Шепелєву обиратимуть запобіжний захід. «Запобіжний захід буде обиратись сьогодні за адресою: Хрестовий провулок, 4 (УНІАН: Печерський райсуд Києва). Суддя Ірина Литвинова. Час наразі ще невідомий», - сказала прес-секретар генпрокурора.

Як повідомляв УНІАН, Шепелєва 27 грудня 2012 року було оголошено в міжнародний розшук. 5 липня 2013 року його затримали в Угорщині та за результатами проведення процедури екстрадиції 26 березня 2014 року доставили до України.

Проте 6 липня 2014 року Шепелєв втік з-під варти, у зв’язку з чим його того ж дня повторно оголосили у міжнародний розшук, а суд обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронні органи РФ 19 березня 2015 року затримали Шепелєва на території Московської області. На підставі клопотання Генеральної прокуратури України компетентні органи РФ у березні 2015 року розпочали екстрадиційну перевірку щодо видачі Шепелєва українській стороні.

За даними ГПУ, Шепелев підозрюється у вчиненні організації умисного вбивства та замаху на умисне вбивство двох або більше осіб, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб; організації заволодіння транспортним засобом; організації розкрадання державних грошових коштів ПАТ «Родовід Банк», їхньої легалізації та службового підроблення.