Колишній начальник кримінальної розвідки МВС Олексій Пукач протягом останніх трьох-чотирьох місяців докладав усіх зусиль, для того щоб його заарештували.

Про це заявив адвокат затриманого Сергій Осика в ефірі 5 каналу, посилаючись на слова самого Пукача.

"Він сказав, що їздив до Києва, їздив в інші області...Він чекав цього затримання ще два місяці назад", - зазначив адвокат.

Відео дня

"Зі слів Пукача мені стало відомо, що він спеціально робив дзвінки, спеціально приходив до тих людей, чиї телефони знаходяться на прослуховуванні. Пукач принципово зайняв позицію, щоб його затримали", - заявив Осика.

Він вважає, що "ніхто насправді не шукав Пукача". "Про нього забули і громадську думку сформували так, що Пукача вбито, Пукач виїхав за кордон, і його гіпотетично і фізично немає в Україні", - сказав адвокат.

"Я знаю Пукача протягом уже певного часу і це життєрадісна людина, і коли я побачив, що він лежить на землі і з ухмилкою говорить його прізвище, ім`я, по батькові, то складається враження, що це все було інсценувано", - зазначив він.

"Він мені сказав: я хочу покласти край цій брехні, цим подіям, які навколо мене, і розібратися з цією справою об`єктивно", - заявив Осика.

Коментуючи свідчення засуджених виконавців убивства Георгія Гонгадзе, які говорили про те, що Пукач забрав особисті речі журналіста, адвокат заявив: "Одна з версій Пукача така: здебільшого мене обмовили".

"Коли давалися свідчення фігурантами по тій справі, позиція слідства була наступна - Пукача вже немає, він поїхав, він убитий, його знищили, так що валіть на нього все, що можна", - вважає Осика.

Адвокат зазначив, що безпека Пукача забезпечується на високому рівні: "Його охороняє підрозділ Альфа. Я перший раз бачив такі запобіжні заходи. Стояли снайпери, дивилися у біноклі, переглядали машини, заглядали у всі залізні ящики".

Крім того, Осика вважає, що свідчення Пукача можуть використовуватися для того, щоб впливати на політичну ситуацію, і на ситуацію у передвиборчій кампанії".

"Зараз можна домовиться з Пукачем, щоб він назвав будь-яке прізвище. У тій чи іншій мірі репутація цієї людини буде поставлена під удар, але довести це буде дуже важко", - сказав він.

Українська правда