Керівники ряду російських ЗМІ опублікували відкритий лист, адресований міністру внутрішніх справ Рашиду НУРГАЛІЄВУ. Про це повідомляє РІА “Новости”,що розмістило на своєму сайті повний текст звернення.

У листі представники преси попросили Р.НУРГАЛІЄВА захистити своїх колег та інших росіян від свавілля з боку працівників правоохоронних органів. Приводом для його написання стало недавнє затримання фотокореспондента РІА “Новости” Андрія СТЕНІНА, який за завданням редакції знімав несанкціонований мітинг у центрі Москви.

Зокрема, у зверненні наголошується, що А.СТЕНІН був затриманий із порушеннями, причому працівники міліції проігнорували надане їм журналістське посвідчення і передали до суду заведену на нього справу як на учасника акції. У середу стало відомо, що рішенням суду Тверського району Москви А.СТЕНІН засуджений до штрафу 500 рублів.

Відео дня

Коментуючи подію, автори листа наголосили, що дії правоохоронних органів ставлять видання у ситуацію, за якої їх співробітники вимушені відправлятися на виконання редакційних завдань під загрозою бути затриманими під час виконання своїх службових обов`язків.

У зв`язку з цим автори звернення попросили Р.НУРГАЛІЄВА розібратися в інциденті із затриманням А.СТЕНІНА і вжити відповідних заходів.

Серед тих, хто поставив свої підписи, - заступники гендиректора Першого каналу і НТВ Кирило КЛЕЙМЕНОВ і Тетяна МІТКОВА, головні редактори радіостанції "Ехо Москви" і РІА “Новости” Олексій ВЕНЕДИКТОВ і Світлана МИРОНЮК, газет "Известия", "Новая газета" і "Независимая газета" Віталій АБРАМОВ, Дмитро МУРАТОВ і Костянтин РЕМЧУКОВ, а також журналу "Русский Newsweek" Михайло ФІШМАН і інтернет-видання "Газета.Ру" Михайло МИХАЙЛІН.