Ганна ГЕРМАН
Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон про державні закупівлі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила заступник глави Адміністрації Президента України Ганна ГЕРМАН.

Вона уточнила, що сьогодні цей закон Президент повернув до Верховної Ради без свого підпису.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого 2010 р. Верховна Рада України ухвалила Закон «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти». За закон проголосували 245 з 374 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Під час розгляду проекту закону народний депутат від БЮТ Олег ЛЯШКО звинуватив депутатів у закладених до закону про державні закупівлі корупційних схемах. О.ЛЯШКО заявив, що у цьому законопроекті є «корупційні тіньові схеми».

Даним законом передбачено встановлення правових і економічних принципів процедури державних закупівель. Зокрема, парламент сконцентрував всі регуляторні і контролюючі функції з держзакупівель в компетенції Мінекономіки, за винятком розгляду скарг на дії замовника.

Категорично проти ухвалення даного закону виступив народний депутат від Партії регіонів Валентин ЛАНДИК. Він відзначив, що цей закон спрямовано на підтримку імпортерів, а не на вітчизняних виробників.

Водночас, у ході представлення законопроекту народний депутат від БЮТ, перший заступник голови Комітету ВР з питань економічної політики Сергій ОСИКА зазначив, що в Україні вже два роки немає закону, який регулював би питання закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. За його словами, постанову уряду із цього приводу, по суті, скасовано Конституційним Судом України. Депутат відзначив, що в країні «існує зараз повне беззаконня і хаос у частині закупівель, а йдеться про кошти державного бюджету».