Депутат Держдуми РФ Костянтин ЗАТУЛІН вважає, що зниження ціни на російський газ для України необхідне для порятунку її економіки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це російський політик заявив журналістам у Севастополі. «Зниження цін на газ необхідне в інтересах порятунку економіки України», - сказав він.

За словами депутата Держдуми, «Юлія ТИМОШЕНКО легко підписувала будь-які документи в цінах на газ через те, що їй було «по барабану», чи існуватиме промисловість на Сході України, і, відповідно, ті трудові колективи, які голосують на виборах не за неї. З нею в цьому відношенні було цілком комфортно».

Відео дня

З другого боку, додав К.ЗАТУЛІН, «якщо ми бачимо перспективу об`єднання зусиль (раніше К.ЗАТУЛІН коментував звернення свого російського колеги Євгена ФЕДОРОВА, голови комітету з підприємництва і економічної політики «до групи колег з ВР з пропозицією серйозно обговорити можливість об`єднання Росії, України і Білорусі в 2020 році» - УНІАН), то тоді треба по-іншому ставитися до перспектив економіки України. Це наче стає, у тому числі, й нашою турботою. З цієї миті, якщо Україна до цього готова».

Тому, як сказав К.ЗАТУЛІН, «тут треба гнучко підходити, і стримувати російські егоїзм і апетити відносно цін на газ». Як вважає російський політик, «Греції, напевно, вже допоможе Європейський Союз, куди вона вступила, але Україні, окрім як Росії, за великим рахунком, немає до кого звертатися».