Сьогодні, 1 квітня, в Україні стартувала призовна кампанія “Весна - 2010”, в ході якої на строкову військову службу призвуть 26 тис. осіб.

Як повідомили УНІАН у Департаменті преси та інформації Міністерства оборони України, відповідно до наказу міністра оборони, у квітні-травні передбачається звільнити в запас з лав Збройних сил України солдатів і матросів, сержантів і старшин, призваних у квітні-травні 2009 року, а також матросів і старшин кораблів, суден і берегових частин бойового забезпечення Військово-Морських сил, призваних у жовтні-листопаді 2008 року.

У квітні-травні 2010 року на строкову військову службу призиватимуться громадяни України чоловічої статі 1985-1992 років народження, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років і які не мають права на відстрочку від призову на строкову військову службу або втратили його.

Відео дня

Загалом планується призвати 26 тис. осіб, що на 450 осіб менше, ніж восени минулого року. З них до лав Збройних сил України буде призвано 20 тис. осіб, що на 500 осіб більше, ніж під час минулорічної осінньої призовної кампанії, до Внутрішніх військ МВС України – 5 тис. 100 осіб та Державної спеціальної служби транспорту - 900 осіб.

Проведення призовної кампанії “Весна-2010” забезпечуватимуть 24 обласні, Київська міська та Кримська Республіканська призовні комісії.

Рішенням уряду на організоване проведення весняної призовної кампанії 2010 року з державного бюджету буде виділено 1 млн. 677 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, міністр оборони України Михайло ЄЖЕЛЬ заявив, що в державі зберігатиметься змішана форма комплектування Збройних сил України, тобто за призовом на строкову військову службу та на професійних контрактних засадах.

Перехід до професійної контрактної армії буде забезпечений з 2011 року і триватиме, за оптимістичними оцінками керівництва Міноборони, щонайменше п’ять років.