Лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що осередки Комітету захисту України діють по всій території України, тобто опозиційний рух швидко набирає обертів.

"Разом координують з Комітетом захисту України свою діяльність більше 20 студентських і молодіжних організацій, тобто посилюється цей рух, набирає потужності, він шириться по всіх регіонах і по всіх містах, селах, селищах, районах. І це тільки початок", - заявила вона сьогодні на зустрічі з представниками опозиційних партії та рухів Полтавської області, повідомляє офіцйний сайт Ю.ТИМОШЕНКО.

На її думку, одним із завдань Комітету захисту України є інформування населення про антидержавницькі дії нової влади.

Відео дня

"Завдяки тому, що ми не будемо мовчати - не допустити найгіршого розвитку сценарію. Як би ЯНУКОВИЧ зараз не користувався авторитарною владою, але все одно – коли суспільство дуже сильно опирається, коли просто не мовчать політики, журналісти і громадські діячі, не мовчить суспільство – вони (влада) починають відступати на крок назад і затягувати ці процеси. Це перше наше завдання – не мовчати", - наголосила вона.

Ю.ТИМОШЕНКО вважає одним з важливих завдань КЗУ організацію руху спротиву, спрямованого на захист України. "Перше і головне, що ми зараз мусимо зробити – здіймати хвилю супротиву, а, власне, говорячи людям правду, на самий високий рівень. Для цього нам потрібні всі інформаційні важелі досягнення такої мети", - підкреслила вона.

"Нам потрібно, по-перше, на місцевих каналах телебачення – всі ми – політики, громадські діячі – якомога більше інформації, причому так, як вона є насправді, але не вилизана, причесана, пригладжена", - пояснила вона.

Крім того, Ю.ТИМОШЕНКО вважає за необхідне проводити голосування у місцевих радах проти створення спільних підприємств з Росією, що суперечить національним інтересам України.

"У нас є ради, і, якщо скласти всі демократичні сили, то у нас в усіх радах більшість. Нам потрібно публічно в радах робити заяви, нам потрібно, щоб ради голосували проти створення спільного підприємства з "Енергоатомом", тому що це просто закриття наших можливостей, проти створення спільних підприємств "Газпрому" і "Нафтогазу", - наголосила вона.

Ю.ТИМОШЕНКО також підкреслила необхідність координації зусиль для залучення якомога більшої кількості політичних партій та рухів до місцевих осередків Комітету захисту України.

"Нам потрібно, щоб ті лідери, які в Києві ще продовжують гратися, на всіх тих ризиках створюючи собі рейтинги, щоб ви на рівні області залучили ці партії, ці об`єднання політичні до Комітету захисту України – для координації зусиль. І далі пішли би вниз – в райони, міста", - наголосила вона.

За словами Ю.ТИМОШЕНКО, майже в усіх адміністративних одиницях Полтавської області створено осередки Комітету захисту України. "Уже, якщо я не помиляюся, 22 комітети захисту України утворено в Полтавській області з 30 адміністративних одиниць", - уточнила вона.

Ю.ТИМОШЕНКО також вважає за необхідне проведення парламентських виборів, які дозволять повернути Україну на демократичний шлях розвитку. "Я вважаю, що парламентські вибори можуть докорінно поміняти, але вони, по-перше, мусять бути якомога швидшими, усувати їх (нову владу) треба якомога швидше, бо недорахуємося більше половини країни – за їх коротке правління до 2012 року. А, по-друге, єдність у демократичному таборі, щоб коли прийшли в новий парламент, могли утворити природну більшість, а не знову, як зараз, грати", - сказала вона.

"Це значить, що рух, громадський рух захисту України шириться, він набирає потужності. Головне – давати йому зміст. Це збиратися і відпрацьовувати ваші дії і ці дії робити очевидними для суспільства у Полтавській області", - резюмувала Ю.ТИМОШЕНКО.