Народний депутат, голова партії "Громадянська позиція" Анатолій ГРИЦЕНКО вважає, що перші 100 днів президентства Віктором ЯНУКОВИЧЕМ були втрачені.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час прес-конференції у Чернігові.

За словами А.ГРИЦЕНКА, Президент не зробив жодних кроків на виконання своєї передвиборчої програми, тоді як з перших днів мали б бути законопроекти та укази на виконання передвиборчих обіцянок. "Я вніс десяток законопроектів на виконання своєї програми, а він ні. ЯНУКОВИЧ пішов траєкторією ЮЩЕНКА", - сказав А.ГРИЦЕНКО, зазначивши, що має моральне право критикувати В.ЯНУКОВИЧА, оскільки теж брав участь у президентських виборах.

Відео дня

Крім того, за його словами, у запропонованій Президентом програмі соціально-економічних реформ не визначено пріоритетів, а "100 завдань вирішувати одночасно просто неможливо".

Водночас, А.ГРИЦЕНКО як позитиви В.ЯНУКОВИЧА і його команди назвав відбудову владної вертикалі і відсутність конфліктів.

"Політичний владний маятник хитнувся з хаосу конфліктів, щоденних звинувачень у зраді, корупції на найвищому державному рівні. Він хитнувся у бік сильної, монолітної влади, яка дуже швидко сіла у владне крісло і почала працювати як злагоджена команда, без конфліктів", - зазначив А.ГРИЦЕНКО.

Проте він підкреслив, що "державна машина працює на нейтральній передачі – вона стоїть і нікуди не рухається".