Різка зміна позиції Блоку Віталій Кличка в питанні ліквідації райрад столиці обумовлена бажанням отримати керівництво в районних державних адміністраціях Києва взамін на лояльність до Банкової.

Про це пише тижневик «Дзеркало тижня» у статті «Уся влада - клевретам!».

Видання нагадує, що за ліквідацію райрад Києва проголосували всі 14 «кличковців», виключивши напередодні з фракції Дмитра АНДРІЄВСЬКОГО, який підтримав ліквідацію районів на позаминулій сесії.

Відео дня

Газета зазначає, що пояснення такої різкої зміни позиції зі сторони соратників В.КЛИЧКА не витримують критики.

«Безперечно, інтереси панів ПАРЦХАЛАДЗЕ і МИРГОРОДСЬКОГО відрізняються від інтересів рядових членів фракції. Але чи варто було Віталію КЛИЧКУ розмінювати на них свою репутацію? Тим самим опосередковано підтвердивши і наполегливі чутки про своє стабільне спілкування з авторами столичних «реформ» на Банковій», - йдеться у статті.

При цьому «Дзеркало тижня» пише, що на самій Банковій не приховують чужі секрети та відверто розповідають, «скільки районних адміністрацій просить КЛИЧКО за свою лояльність».

Довідка УНІАН. 9 вересня ц. р. Київрада прийняла рішення ліквідувати районні ради в столиці. За це рішення проголосували 95 депутатів із 107, зареєстрованих в залі, це - фракція Блоку Черновецького, Блоку Кличко, Блоку Литвина, Партія регіонів, ГАК, та більша частина фракції БЮТ.