Фракція Партії регіонів вважає недоцільним на даному етапі забороняти ввезення секонд-хенду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв’ю журналістам заявив голова фракції Партії регіонів Олександр ЄФРЕМОВ.

За його словами, під час обговорення даного питання на засіданні фракції думки народних депутатів розділилися.

Відео дня

О.ЄФРЕМОВ підкреслив, що “ми подали сигнал, в тому числі й уряду, що на даному етапі вважаємо недоцільним робити повну заборону по цьому напрямку”.

Він висловив сподівання, що під час розгляду проекту Податкового кодексу в другому читанні позиція “регіоналів” буде врахована. (Верховна Рада 4 листопада планує розглянути у другому читанні проект Податкового кодексу – УНІАН).

В інтерв’ю журналістам голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Віталій ХОМУТИННІК повідомив, що у нього відбулася розмова з представникам асоціації, яка представляє імпортерів секонд-хенду. Він висловив думку, що врегулювати діяльність продавців та імпортерів секонд-хенду доцільно було б окремим законопроектом щодо єдиного митного тарифу, оскільки це питання не стосується Податкового кодексу.

Водночас, за словами В.ХОМУТИННІКА, ця позиція ще обговорюватиметься на засіданнях комітету з питань податкової та митної політики, а парламент ухвалить остаточне рішення.

Як повідомляв УНІАН, у проекті Податкового кодексу передбачається заборона імпорту секонд-хенду. Автором цієї норми є Державний комітет регуляторної політики та підприємництва, представники якого неодноразово називали діяльність секонд-хендів прикриттям для контрабанди та конкурентом вітчизняній легкій промисловості.

Сьогодні перед будівлею парламенту близько 300 осіб протестували проти намірів уряду заборонити ввезення секонд-хенду.