Близько 400 осіб пікетують у Тернополі обласну раду та облдержадміністрацію.

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції протесту тримають плакати з написами: «Державо, підтримай малий та середній бізнес», «Невже ми не потрібні державі?», «Ні касовим апаратам», «Ми за єдиний податок», а також прапори партій «За Україну!», «Фронт Змін», «Свобода» та КУН.

У своїх виступах пікетувальники критикують проект Податкового кодексу, а також виступають проти змін закону про мови. Голова асоціації підприємців Тернопільщини Олег ЗАГОРОДНИЙ у розмові з кореспондентом УНІАН зауважив, що підприємці, які організували пікет, відмежовуються від політичних партій, які також прийшли на акцію. «Вони побачили, що 6 жовтня нас тут було кілька тисяч і вирішили сьогодні цим скористатися», - зазначив він і додав, що підприємці підтримують вимоги суспільства щодо мовного питання. За його словами, участь у пікеті беруть члени асоціації підприємців Тернопільщини, незалежної ради підприємців Тернопільщини, організацій, які відстоюють інтереси підприємців «Захист справедливості» та «Громадська альтернатива», а також таксисти, представники торгових центрів та універмагу. Підприємці висунули вимогу до Верховної Ради зупинити введення в дію Податкового кодексу, організувати зустріч народних депутатів у їх виборчих округах з представниками малого бізнесу з метою врахувати пропозиції останніх, а також призначити у Верховній Раді відкриті слухання з питань доопрацювання Податкового кодексу із залученням представників підприємництва.

Відео дня

Наразі представники пікетувальників запросили на сесію обласної ради, на якій заплановано прийняти звернення до керівництва держави щодо неприпустимості прийняття нового Податкового кодексу.