Одеське міське управління Державтоінспекції проводить службове розслідування за фактом відвертої демонстрації неповаги до державної мовиз боку інспектора ДАІ, старшого сержанта ШВЕЦЯ при виконанні своїх службових обов’язків.

Про це повідомила в інтерв’ю УНІАН керівник відділу взаємодії зі ЗМІ Одеського обласного управління ДАІ МВС України Лілія ЧОРНА.

Інспектор ДАІ відмовився спілкуватися державною мовою з водієм приватного автомобіля 22 січня. Під час розмови старший сержант ШВЕЦЬ (номер посвідчення ОД0148) заявив: "Не понимаю телячью мову".

Відео дня

«Після отримання пояснення від старшого сержанта ШВЕЦЯ щодо свого протиправного вчинку буде вжито необхідних заходів реагування, про що буде повідомлено громадськість», - зазначила Л.ЧОРНА, додавши, що висловлює позицію керівництва місцевого Управління ДАІ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України, у разі підтвердження наведених фактів заходи дисциплінарного впливу будуть також вжиті до керівників інспектора, які не забезпечили належну професійну підготовку старшого сержанта міліції.