ПіскунГенеральний прокурор України Святослав ПІСКУН повідомив, що Генеральна прокуратура України вивчає питання відновлення на посадах звільнених указами Президента суддів Конституційного Суду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив в інтерв’ю журналістам.

За словами С.ПІСКУНА, сьогодні треба вивчити ці питання.

Відео дня

«Зараз ми вивчаємо правову ситуацію навколо питання, і в порядку законодавства в 10-денний термін дамо рішення», - сказав С.ПІСКУН.

Як повідомляв УНІАН, Президент Віктор ЮЩЕНКО своїми указами від 30 квітня, 1 і 10 травня звільнив з посад суддів Конституційного Суду України у зв`язку з порушенням присяги Сюзанну СТАНІК, Валерія ПШЕНИЧНОГО і Володимира ІВАЩЕНКА.

Кіровський райсуду Донецька припинив дії указів Президента про звільнення С.СТАНІК і В.ПШЕНИЧНОГО, зазначивши при цьому незаконність даного рішення.

16 травня Донецький апеляційний адміністративний суд припинив виконання судової постанови Кіровського райсуду щодо указів Президента про звільнення суддів КС С.СТАНІК і В.ПШЕНИЧНОГО.

17 травня відбулося засідання Конституційного Суду України, на якому було прийнято рішення звільнити Івана ДОМБРОВСЬКОГО з посади голови КС за власним бажанням. Обов’язки голови КС покладено на заступника голови КС В.ПШЕНИЧНОГО.

17 травня “Українська правда” з посиланням на власні джерела повідомила, що рішення про відставку голови Конституційного Суду Івана ДОМБРОВСЬКОГО було ухвалено завдяки тому, що в засіданні суду взяли участь В.ІВАЩЕНКО, С.СТАНІК та В.ПШЕНИЧНИЙ, звільнені Президентом з посад суддів КС. "СТАНІК, ПШЕНИЧНИЙ та ІВАЩЕНКО отримали ухвалу одного з судів Луганської області, якою було зупинено дію президентського указу про їх звільнення", - повідомив співрозмовник УП.