Співробітника ДАІ, якого побив охоронець народного депутата від Партії регіонів Володимира ЛАНДИКА, хочуть нагородити за чесність та принциповість.

Як повідомляє ТСН, про це сказала керівник прес-служби УМВС в Луганській області Тетяна ПОГУКАЙ. Вона також зазначила, що дії співробітника ДАІ визнані правомірними, а охоронця депутата шукає міліція.

Т.ПОГУКАЙ повідомила, що матеріали, які стосуються інциденту, направлені в прокуратуру.

Відео дня

"Автомобіль, в якому їхав нардеп, дійсно рухався з порушеннями правил дорожнього руху, тому і був зупинений. Як співробітник ДАІ міг дізнатися, хто їде в авто? Тим більше, зареєстрованому не на самого ЛАНДИКА, а на його дружину", - заявила Т.ПОГУКАЙ.

Вона повідомила, що начальник УМВС України в Луганській області Євген ПОЛЬСЬКОЙ направив до МВС листа з проханням представити до заохочення потерпілого співробітника ДАІ. "Ми просимо міністерство заохотити співробітника ДАІ, сержанта КОСЯКОВА, за принциповість, чесність і зразкове виконання своїх обов`язків", - підкреслила начальник прес-служби.

За словами Т.ПОГУКАЙ, охоронця В.ЛАНДИКА наразі шукає міліція. "Людину, яка нанесла тілесні ушкодження сержанту ДАІ, ми поки не знайшли. Його немає за місцем проживання. Але знайдемо обов`язково", - сказала вона.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо заяв В.ЛАНДИКА про те, що в нього є відеозапис, на якому відображений факт вимагання в нього хабара, Т.ПОГУКАЙ повідомила, що такого запису немає.

"Володимир Іванович говорив про те, що він передав до прокуратури такий відеозапис. Але якщо б такий відеозапис дійсно був переданий, я сказала б вам про це. Але я вам про це не говорю", - зазначила начальник прес-служби.

Вона також відкинула припущення, що інцидент є політичним замовленням.

Нагадаємо, сам В.ЛАНДИК вважає, що його машину зупинили навмисно. За його словами, за задумом, ДАІ брала номер його машини, щоб не чіпати на дорогах, проте одразу ж зупинила.

Як повідомляв УНІАН, минулими вихідними у Луганську розгорівся скандал за участю народного депутата В.ЛАНДИКА і співробітників ДАІ. Нібито співробітники ДАІ зупинили автомобіль народного депутата за перевищення швидкості, після чого охорона депутата влаштувала бійку з правоохоронцями через те, що ті «вимагали хабар». У результаті постраждав один із співробітників ДАІ.

При цьому у ДАІ обвинуватили депутата В.ЛАНДИКА у підбурюванні до побиття інспектора.

Тим часом сам В.ЛАНДИК спростовує звинувачення у побитті.