У Харкові за рішенням Харківського апеляційного господарського суду з орендованого приміщення виселили Спілку української молоді (СУМ) та громадську організацію «Спадщина».

Як передає кореспондент УНІАН, близько 10.00 до приміщення СУМ за адресою: вулиця Сумська 44/2, прибув судовий виконавець, який зачитав відповідне рішення суду.

Вхід до будинку перекрили близько десяти працівників міліції, не пропускаючи всередину представників преси та членів організації. Близько 12.00 члени СУМ почали виносити з приміщення майно організацій та завантажувати його до автомобілів.

Відео дня

За словами голови Харківської міського осередку товариства «Спадщина» Валерія ДЯЧЕНКА, реальних причин для розривання угоди про оренду приміщення та виселення з нього організацій немає, а «судовий виконавець оголосив тільки формальні причини», на які спирався суд при винесенні рішення.

В.ДЯЧЕНКО висловив здивування тим, що судові виконавці почали виконувати рішення «миттєво», незважаючи на те, що організації, відповідно до законодавства, мали змогу ще протягом 10 діб оскаржити рішення.

Голова СУМ Роман ЧЕРЕМСЬКИЙ підкреслив, що «рішення незаконне», та повідомив, що «останні українські організації» в Харкові оскаржуватимуть рішення Харківського апеляційного господарського суду. Він зауважив, що наразі СУМ та «Спадщина» не мають іншого приміщення, до якого б вони мали змогу переїхати.

Член Харківської правозахисної групи (ХПГ) Інна ЗАХАРОВА повідомила кореспондентові УНІАН, що після відповідного звернення СУМ та «Спадщини» юристи ХНГ «оскаржуватимуть виселення» цих організацій у Європейському суді.