Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО вважає, що після сьогоднішньої заяви про розпуск фракції Блоку Черновецького Київська міська рада має ухвалити рішення про саморозпуск.

Як повідомили УНІАН в прес-службі заступника голови ВР, таким чином М.ТОМЕНКО прокоментував факт розпуску фракції Блоку Черновецького у Київраді.

"Про Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО взагалі мова не йде, оскільки він вже давно не діє як міський голова, тому цілком очевидно, що не лише із суспільно-політичної, а й з моральної точки зору Київрада повинна приймати рішення про свій розпуск, а Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ писати заяву про звільнення", - сказав М.ТОМЕНКО.

Відео дня

За його словами, після цього необхідно приймати рішення про нові вибори Київського міського голови та Київради.

"Якщо не вдаватися у правові та політичні перипетії ситуації, що склалася, то сьогоднішнім рішенням фактично поставлена крапка в дискусії про доцільність існування нинішнього складу Київради. Сам факт розпуску цієї фракції означає, що сьогодні Київрада абсолютно не відповідає результатам виборів, які мали місце. Фактично найбільша фракція відмовилася діяти в тому форматі, за який голосували виборці", - пояснив М.ТОМЕНКО.

Заступник голови ВР нагадав, що за результатами виборів, які пройшли у столиці у 2008 році, Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ був обраний міським головою, а фракція його імені зайняла перше місце на цих виборах.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня фракція Блоку Леоніда Черновецького у Київраді припинила своє існування шляхом саморозпуску.

Відповідну заяву зачитала сьогодні на початку засідання Київради секретар ради Галина ГЕРЕГА.

У заяві зазначається, що депутати Київради, члени фракції "Блок Леоніда Черновецького" ухвалили рішення про "припинення діяльності шляхом розпуску депутатської фракції Блок Леоніда Черновецького в Київраді", сформованої депутатами, які обрані на виборах у Київраду 25 травня 2008 року за виборчим списком Блоку Черновецького.

Депутати у заяві також зазначили, що просять вважати себе позафракційними. Документ підписали 15 депутатів, які входили до фракції Блоку Черновецького.

Водночас на сайті фракції вказано, що до її складу входить 20 депутатів.