Після телефонної розмови, яка відбулася два дні тому між Президентом України і російським керівництвом, було ухвалено рішення відновити газові переговори.

Як повідомили УНІАН у партії «Єдина Росія», про це повідомив Посол РФ у Києві Михайло ЗУРАБОВ.

«Після телефонної розмови, яка відбулася два дні тому між Президентом України і російським керівництвом, було ухвалено рішення відновити ці переговори. І найближчим часом вони знову почнуться у Москві», - сказав посол, додавши, що «перспектива виходу на прийнятні для двох країн домовленості достатньо висока».

Відео дня

М.ЗУРАБОВ припустив, що це може відбутися найближчим часом.

Також він прогнозує, що найближчим часом Росія і Україна синхронно ратифікують угоду про зону вільної торгівлі СНД, а також досягнуть домовленості щодо перебування Чорноморського флоту РФ у Криму.

«Зараз уряди двох країн, виконавча влада, законодавчі органи, дипломатичні структури готуються до синхронної ратифікації цього документа. Ми схильні вважати, що це може відбутися у найближчі декілька тижнів», - сказав він.

Крім того, М.ЗУРАБОВ зазначив, що, окрім досягнення базових угод про перебування Чорноморського флоту Росії в Криму, активно йде робота над домовленостями за переліком інших питань, пов`язаних з модернізацією ЧФ, з порядком інформування про пересування російських військових частин територією України, використанням навігаційної технологічної структури ЧФ.

«Ми можемо зараз констатувати: ступінь готовності цілого ряду документів достатньо високий, і цілком можливо, що найближчим часом з низки питань нам вдасться вийти на підписання відповідних документів», - сказав М.ЗУРАБОВ.

Посол заявив, що російська сторона розраховує на те, що Верховна Рада України і відповідні інституції країни ухвалять рішення про ратифікацію угоди про спрощений порядок перетину російсько-українського кордону.

М.ЗУРАБОВ зазначив, що на фінальну стадію реалізації вийшов проект з демаркації сухопутного російсько-українського кордону. Всі документи, за його словами, оформлені належним чином, і почалася робота безпосередньо з виїздом на місця.

При цьому М.ЗУРАБОВ заявив: «Ми можемо говорити про помітний прогрес у питанні, пов`язаному з делімітацією морського кордону російсько-українського». За його словами, російська сторона в цьому питанні також сподівається на досягнення відповідних угод у найближчому майбутньому».