Голова палати депутатів Люксембургу Лоран МОЗАР вважає, що Україні необхідно більше часу для демократизації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні журналістам в Люксембурзі після зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром ЛИТВИНОМ.

«Ми погодились, що додаткові зусилля мають бути зроблені українським урядом в цьому напрямку: і в питанні незалежності судової гілки влади, і в питанні виплат належних коштів європейським компаніям, і в усіх питаннях демократії», - сказав голова люксембурзького парламенту.

Відео дня

«Я розумію, що це дуже складне завдання, і воно не може бути вирішено в короткий період часу. Я думаю, що Україні потрібно трохи більше часу», - додав він.

Л.МОЗАР підкреслив, що в ході зустрічей зі своїм українським колегою ввечері 13 лютого і сьогодні зранку вони порушували питання про дотримання принципів демократії в Україні.

При цьому голова парламенту Люксембургу висловив переконання у важливості співпраці з Україною, а також у приналежності України до Європи.

У свою чергу, В.ЛИТВИН зазначив, що обговорив з Л.МОЗАРОМ практично всі питання, які цікавлять обидві сторони.

«Ми говорили про питання, що становлять двосторонній інтерес, питання, важливі для майбутнього Європи, питання безпеки і питання, які чутливі для України і не дають Європі спати», - сказав В.ЛИТВИН.