Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор БАЛОГА вважає, що винесений колишньому міністру внутрішніх справ Юрію ЛУЦЕНКУ судовий вирок віддаляє Україну від Європи.

Про це В.БАЛОГА сказав виданню «КоммерсантЪ-Украина» (№ 32 від 28.02.2012), коментуючи вчорашнє рішення суду у справі Ю.ЛУЦЕНКА, яким екс-міністр засуджений до 4 років позбавлення волі.

«Мене засмутив цей вердикт. Я ніколи не приховував, що хотів звільнення пана ЛУЦЕНКА», - сказав В.БАЛОГА.

Відео дня

«Те, що йому поставили в провину, дрібно й непереконливо. Покарання явно неадекватне діянням. Максимум, що його могло очікувати, - це відшкодування збитків», - вважає він.

За словами міністра, «ухвалений вирок віддаляє Україну від Європи. Там не практикують тюремну ізоляцію за посадові злочини такого масштабу».

У свою чергу, на прохання прокоментувати вирок Ю.ЛУЦЕНКУ віце-прем`єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис КОЛЕСНІКОВ сказав: «Це питання до Печерського суду й Генеральної прокуратури».

Екс-голова Фонду держмайна України Валентина СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО підкреслила, що «є така приказка: "Як гукнеш, так і відгукнеться" - це про те, що ніколи не роби незаконних дій, і за них не відповідатимеш». «З іншого боку, я співчуваю його сім`ї - коли Юрій був міністром, а я очолювала фонд, він завжди мені допомагав», - додала вона.

Разом із тим, радник Президента України Ганна ГЕРМАН відмовилася коментувати газеті вирок у справі Ю.ЛУЦЕНКА. «Я не суддя. Сьогодні перший день посту, і я не говоритиму на цю тему», - сказала Г.ГЕРМАН.