Народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, член фракції Партії регіонів Владимир ОЛІЙНИК вважає, що іноземні держави, які коментують справи Юлії ТИМОШЕНКО і Юрія ЛУЦЕНКА, втручаються у внутрішні справи України. Про це він заявив журналістам, передають «Подробности».

Коментуючи чергове звернення Ю.ТИМОШЕНКО, в якому вона заявляє про свою невинуватість, В.ОЛІЙНИК зазначив, що Захід наполегливо проштовхує "під парасольку політичної недоторканності" персон, які цинічно зловживали владою і бюджетними грошима". "Ми вважаємо неприпустимими це безцеремонне втручання у внутрішні справи України і рішуче протестуємо проти такого втручання", - підкреслив В.ОЛІЙНИК.

На думку депутата, деякі зарубіжні політики і державні діячі наполегливо ігнорують той факт, що екс-прем`єр Ю.ТИМОШЕНКО «зрадила національні інтереси України». «Шахрайським способом, шляхом фальсифікації директив Кабінету міністрів, вона змусила своїх підлеглих підписати кабальний газовий контракт з Росією», - вважає В.ОЛІЙНИК.

Відео дня

За його словами, в результаті цих дій, збитки української держави перевищили всі фінансові втрати, заподіяні всіма іншими злочинцями разом узятими, які відбувають зараз покарання в Україні. «Жорстка криза національної економіки, втрата людьми робочих місць і коштів для існування, зростання тарифів і цін, посилення соціального розшарування і несправедливості, чотирикратне збільшення національного боргу – ось прямі наслідки газового контракту-2009, який змусила укласти Ю.ТИМОШЕНКО», - каже В.ОЛІЙНИК.

Разом з тим, він зазначив, що, незважаючи на це, на Заході, втім, наполегливо намагаються перевести справу Ю.ТИМОШЕНКО в політичну площину. "Одночасно звучать незадоволені оцінки вироку ще одному "діячеві опозиції" Юрію ЛУЦЕНКУ. Його закордонних захисників зовсім не хвилює, що в розпал кризи екс-міністр бездумно і безконтрольно витрачав гроші платників податків на дорогі авто і розважальні заходи", - зазначив "регіонал".

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив екс-прем`єра Ю.ТИМОШЕНКО до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Їй ставляться порушення, передбачені ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади і службових повноважень).

27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва засудив колишнього міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн. компенсації МВС за завдані збитки), з позбавленням права обіймати керівні посади і рангу державного службовця.