Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ перед виборами згадав про двомовність, бо йому просто нічого запропонувати людям.

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія ТИМОШЕНКО, яка перебуває у Качанівській виправній колонії, повідомили УНІАН у прес-службі партії.

Коментуючи останню заяву В.ЯНУКОВИЧА російському агентству, що Україна найближчим часом прийме закон про дві державні мови - українську і російську, Ю.ТИМОШЕНКО зауважила: «Кожного разу напередодні виборів В.ЯНУКОВИЧ дістає цю ідею зі своєї комори обіцянок, обтрушує її від нафталіну і нав’язує частині країни… Я про двомовність: «свіжу», «нову», а головне – дуже актуальну для сучасної України ідею В.ЯНУКОВИЧА надати російській мові статус другої державної. Ніби й немає в Україні інших турбот, ніби усі інші проблеми людей новою владою давно і якісно виконані…»

Відео дня

За словами Ю.ТИМОШЕНКО, очевидно, що чергова обіцянка В.ЯНУКОВИЧА свідчить лише про одне – про наближення парламентських виборів, на яких команді «проффесіоналів» буде просто нічого запропонувати людям. Саме тому в хід іде найулюбленіший прийом політтехнологів: розсварити людей, поділити народ, зіткнути лобами правобережну та лівобережну Україну».

Лідер «Батьківщини» зазначає, що їй «надзвичайно боляче спостерігати з-за грат Качанівської колонії, що розмінною монетою для обдурювання людей знову стає мова. Наша багата, красива, така давня і така сучасна, мова Тараса Шевченка і Ліни Костенко, Івана Франка і Юрія Андруховича…Мова, яка є основою самоідентифікації нації, тим цементом, який скріплює всіх людей в один-єдиний – український! – народ».

Ю.ТИМОШЕНКО звернулася «до всіх патріотів, яких обурила ініціатива В.ЯНУКОВИЧА: разом з моєю політичною командою робіть усе, що вам під силу, щоб розтлумачити людям, навіщо ця влада окупантів вкидає у суспільство ідею двомовності. Розповідайте, що це штучне роздування неіснуючої проблеми, передвиборна обіцянка, покликана змусити людей обговорювати саме її, а не мегакорупцію у владі, розвал економіки, обкрадання простих громадян, цинічно використавши технології у делікатному, чутливому, а для багатьох із нас – святому питанні мови».

За її словами, «єдиною розрадою у цій ситуації для нас може бути лише те, що хронічне невиконання обіцяного – це єдиний пункт програми, який виконується президентом і партією влади бездоганно».