Президент України Віктор Янукович і Президент США Барак Обама обговорили питання ядерної безпеки, зокрема ініціативу української сторони про створення науково-дослідного центру на базі Чорнобильської АЕС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава Української держави повідомив журналістів у вівторок у Сеулі.

"Далі - ініціатива України, на яку поки що немає відповіді, але вона залишається на розгляді - це створення науково-дослідного центру світового рівня на ЧАЕС: ми говорили з ним (з Б.Обамою - УНІАН) здебільшого про ці питання", - сказав Президент.

Відео дня

При цьому В.Янукович відзначив, що досвід України, накопичений за 25 років після аварії на ЧАЕС, буде корисним для всього світу. Президент України вважає, що до питання створення науково-дослідного центру на базі ЧАЕС слід було б залучити і Японію, яка також має досвід подолання аварій такого роду.

В.Янукович повідомив, що на зустрічі з Б.Обамою говорили про те, що вже зроблено Україною в плані виконання зобов'язань щодо відмови від високозбагаченого урану, а також про перспективу відносин двох країн у питаннях ядерної безпеки.

"Сьогоднішнє обговорення було, як з погляду того, що вже було зроблене, так і з погляду майбутнього, що робити далі", - підкреслив В.Янукович.