Микола Азаров
Україна наполягає на забезпеченні вільного доступу до газотранспортної системи (ГТС) країн СНД для організації прямих поставок туркменського природного газу до України. Про це заявив прем`єр-міністр України Микола Азаров на брифінгу в Ашгабаті, повідомляє прес-служба уряду.

М.Азаров підкреслив, що укладено угоду про введення зони вільної торгівлі (ЗВТ) у СНД, і Україна наполягає на реалізації її положень про забезпечення вільного доступу до газотранспортних систем країн СНД. Тому, за словами прем`єра, під час його зустрічі з президентом Туркменістану обговорювалися питання об`ємів поставок туркменського газу.

У прес-службі Кабміну також відзначили, що завтра, 30 травня, М.Азаров зустрінеться з головою уряду Російської Федерації Дмитром Медведєвим, під час зустрічі обговорюватиметься питання, як Росія зможе забезпечити прокачування туркменського газу по своїй ГТС.

Відео дня

«Ми добилися в договорі про введення ЗВТ у СНД спеціальної статті, яка регламентує доступ учасників договору до газотранспортної системи. Також ми розраховуємо, що у процесі перегляду газового контракту 2009 року щодо поставок газу і умов його транзиту ми і це питання обговоримо з керівництвом Росії. Завтра ми це питання порушимо перед Дмитром Медведєвим», - відзначив М.Азаров.