Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова заявив під час позачергової сесії міської ради, яка зібралася для ухвалення звернення до Президента Віктора Януковича з проханням заветувати мовний закон.

Згадування про В.Колесніченка виникло після того, як депутат від ВО «Свобода» Олександр Лащук запропонував прийняти ще й заяву до громадськості Рівненщини у зв’язку з тим, що цей народний депутат нещодавно звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою заборонити проведення у Рівному літературно-мистецького конкурсу з нагоди 70-річчя УПА і притягти до кримінальної відповідальності його ініціаторів. Оскільки безпосереднім ініціатором конкурсу є заступниця міського голови Галина Кульчинська, представник ВО «Свобода» запропонував звернутися за підтримкою до громадськості з цього приводу.

Однак В.Хомко відповів, що не потрібно у даному випадку апелювати до громадськості, бо «ми нікого не боїмося і самі себе зможемо захистити». За його словами, офіційно відповісти В.Колесніченку можна буде після завершення перевірки прокуратурою області.

Відео дня

Натомість В.Хомко повідомив, що міська рада збільшить фінансування заходів на відзначення 70-річчя УПА, а він особисто має намір запросити В.Колесніченка на святкування і подарувати йому футболку із зображенням вояка УПА.