Юлія Тимошенко

Про це повідомляється на офіційному сайті Ю.Тимошенко.

"Три тижні тому Юлія Тимошенко, відповідно до статті 110 Кримінально-виконавчого кодексу, звернулася до адміністрації Качанівської колонії з заявою про короткострокове побачення з паном Карлом Більдтом, народним депутатом України Арсенієм Яценюком і з першим заступником голови партії "Батьківщина" Олександром Турчиновим та заступником голови партії Григорієм Немирею", - повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

За його словами, відповідно до кримінально-виконавчого законодавства, будь-який ув’язнений має право один раз на місяць проводити короткочасові побачення з родичами, знайомими, друзями тощо. "А відповідно до нормативних документів, таких людей одночасно може бути не більше чотирьох", - уточнив захисник.

Відео дня

"Останнє короткострокове побачення Юлія Тимошенко проводила з послом Європейського Союзу Жозе Мануелем Пінтою Тейшейрою 11 серпня 2012 року, тобто пройшло більше місяця, і Юлія Тимошенко має право уже на наступне короткочасове побачення", - підкреслив С.Власенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні донька екс-прем'єр-міністра України Євгенія Тимошенко провела зустріч з міністром закордонних справ Швеції К.Більдтом та міністром Швеції з питань міжнародного розвитку та співробітництва Гуніллою Карлссон, які висловили свою стурбованість ситуацією в України.

К.Більдт звертався до Міністерства закордонних справ України щодо можливості проведення зустрічі з екс-прем'єром. Проте, як стало відомо сьогодні, Державна пенітенціарна служба відмовила міністру закордонних справ Швеції у наданні дозволу на таку зустріч з Ю.Тимошенко.