Як передає кореспондент УНІАН, про це ввечері на мітингу в Сумах заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він розповів, що рішення про створення такої більшості вже прийняте Об’єднаною опозицією та Всеукраїнським об’єднанням “Свобода”.

На цю тему: У Кличка - про опозицію: сіли грати в шахи, а посеред гри нам кажуть, що це преферанс

Відео дня

“”Свобода” проти Януковича, тому вона з нами. Що стосується подальших наших перемовин: я щойно направив листа до лідера партії “УДАР” Віталія Кличка. Ми — ВО “Батьківщина”, ВО “Свобода” та політична партія “УДАР” хочемо зробити демократичну більшість у новій Верховній Раді України. “Свобода” погодилась, я чекаю відповіді від Віталія Кличка. Сподіваюсь і вірю в те, що Віталій буде разом з нами, з Україною, а тому він повинен бути з демократами!”, - наголосив А. Яценюк.

При цьому він розповів, що на Сумщині досягнуто доброго результату: “УДАР” зняв на користь кандидатів від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» трьох своїх кандидатів. У свою чергу Об’єднана опозиція також зняла одного свого кандидата на користь представника партії “УДАР”.

На цю тему: Батьківщина відповіла УДАРу: проблеми не з арифметикою, а з етикою, і не у нас

Під час зустрічі відбувся також телеміст із жителями 10 районних центрів Сумщини: Шостки, Глухова, Конотопа, Кролевця, Охтирки, Ромен, Лебедина, Тростянця, Бурині та Краснопілля. А. Яценюк відповів на запитання мешканців цих населених пунктів щодо пенсійної реформи, можливих фальсифікацій на майбутніх виборах, продажу землі тощо.

На мітингу в Сумах, за даними регіонального штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина», були присутні близько 5 тисяч осіб. У свою чергу міліція назвала цифру у 2,5 тис. присутніх.